Багато хто знає, що підвіконня - ідеальні інкубатори для врожаю зелені та овочів в домашніх умовах. Ще б пак, використання лотків або горщиків, розташованих під сяйвом штучного світла, що імітує живильні сонячні промені, не тільки продовжує період вирощування, а й гарантує, що саджанці будуть міцними і готовими до пересадки у відкритий сад, коли відступлять морози.

Із того, що можна посадити в січні на розсаду, експерт з садівництва виділяє три продукти - цибулю, часник та перець. Також він докладно розповідає, як саме вирощувати такі культури, щоб навесні отримати чудовий результат.

Січень - останній шанс виростити зубчики часнику в землі, оскільки цьому овочу дійсно потрібен період холоду, щоб він почав зростати. Підготуйте грунт, додавши велику кількість якісного компосту задовго до посадки.

Виберіть місце, яке отримує оптимальну кількість сонячного світла протягом дня, і віддайте перевагу хорошому дренажу. Посадіть часник на глибину приблизно 3-4 см кореневою стороною вниз, а загостреним кінцем догори.

Відстань між зубчиками повинна становити 15 см. Забезпечте часник достатньою кількістю води протягом вегетаційного періоду, але повністю припиніть полив в останні тижні. Своєчасно знищуйте будь-які бур'яни, що з'явилися. Починаючи з лютого, кожні шість тижнів обробляйте часник сульфатом калію, щоб він отримував усі необхідні поживні речовини для стійкого росту. до гниття цибулин у ґрунті.

Коли часник перекинеться, а листя стане коричневим, настав час збирати врожай.За такою ж технологією можна вирощувати і цибулю - вона відразу ж укорениться, дасть листя і буде успішно рости в піддоні, поки його не висадять у березні/квітні.Перець

Насіння перцю можна пророщувати в будь-якому теплому місці (вище 21°C), а для того щоб воно добре росло взимку, придбайте світлодіодні лампи для вирощування - так у вас буде гарантія, що рослини не будуть занадто слабкими через відсутності сонячного світла.

Одна з основних проблем, які можуть виникнути з насінням, полягає в тому, що їх можна поливати занадто багато або занадто мало. Важливо ретельно регулювати кількість води, одержуваної розсадою. Завжди поливайте знизу і враховуйте рівень вологості будинку.

Обов'язково посадіть перець у горщик, перш ніж він переросте його, оскільки це може вплинути на його зростання. Тримайте рослини перцю в приміщенні доти, доки нічна температура не досягне хоча б 12°C - потім можна пересаджувати в землю.

Перець чилі

Заповніть лоток для насіння або горщики діаметром 10 см вологим насіннєвим компостом і вирівняйте поверхню. На верхній шар посійте кілька насіння і злегка присипте їх дрібною присипкою вермікуліту або компосту. Накрийте лотки з насінням поліетиленом і поставте його на сонячне підвіконня або в теплу сушарку. Зазвичай проростання відбувається протягом 7-10 днів. Як тільки це станеться, перенесіть розсаду на тепле сонячне підвіконня або в опалювальну саморобну теплицю. Підтримуйте рівномірну вологість компосту, намагаючись не допустити надмірного зволоження. Пересаджуйте їх на відкритому повітрі із середини травня.

Заощаджуйте гроші, не купуючи магазинний: як вдома на підвіконні виростити шикарний кріп