Чистити картоплю — не найприємніше заняття. А якщо для страви потрібно багато бульб, то й зовсім: прощавай манікюр та м'яка ніжна шкіра рук. Однак у Мережі з'явився новий спосіб почистити коренеплід, який пробують усі.

Отже, щоб легко почистити картоплю в мундирах, її потрібно покласти в каструлю з окропом на 2-3 хвилини. Після чого картоплю слід вийняти з гарячої води та перекласти в ємність із холодної. Через перепад температур шкірка на картоплі відокремиться так само, як відокремлюється на томатах, після того, як їх опускають в окріп.

Цей спосіб очищення картоплі назвали методом розмаїття.

До речі, вважається, що чим холоднішою буде вода на другому етапі, тим краще. Можна навіть додати кубики льоду.

Ще один варіант швидкого чищення картоплі в мундирі – зняття шкірки руками. Для цього потрібно перед варінням зробити на картоплі невеликий надріз по колу. Коли картопля звариться, опустіть її в холодну воду і під струменем води поверніть шкірку з усіх боків картоплі в різні боки. Якщо овоч зварений до готовності, а вода досить холодна – ви зніміть шкірку, як панчоху.

Читайте також:

Коли прибігли з роботи і дуже хочеться їсти: рецепт апетитної картоплі зі сметаною та часником у духовці

Не гірше, ніж м'ясні: рецепт ситних голубців із гречкою, грибами та картоплею

Запам'ятайте цю хитрість, вона ще не підводила: коли треба копати картоплю, щоб довго зберігалася.

Секрет одеських господинь: що потрібно зробити, щоб олія не бризкала під час смаження картоплі та риби