Повідомляється про інцидент із чоловіком із Сумської області, який висловив підтримку Росії та похвалив президента Путіна під час професійного та психологічного відбору на військову службу з мобілізації.

Про це пише «ТСН»

Білопільський районний суд Сумської області ухвалив вирок, яким чоловіка засудили до 1 року умовно за ч. 1 ст. 436-2 КК України.

У червні 2023 року чоловік похвалив Росію та Путіна під час відбору до ТЦК з мобілізаційної служби.

Він зробив заяви, в яких висловлював підтримку Росії, хвалив дії Путіна і висловлював впевненість у тому, що життя в Російській Федерації краще, ніж в Україні.

Чоловік нібито підтримав захоплення Росією українських територій та висловив згоду з діями, що призвели до загибелі мирного населення України.

"Президент РФ Путін все робить правильно і я повністю погоджуюся з його діями, захопленням територій України та вбивством мирного населення України. Жити в складі Росії краще. Як приклад, Мелітополь, в якому після окупації люди стали жити краще, ніж за часів України", - заявив підозрюваний.

Він заявив про намір здатися у разі мобілізації, надавши всі дислокації Збройних сил України, пославшись на сімейні зв'язки з окупаційною армією через свого дядька.

Підозрюваний визнав провину в ході досудового слідства та пішов на угоду з прокурором.

Суд визнав його винним за відповідною статтею та призначив йому покарання у вигляді 1 року умовно за клопотанням прокурора.

Важливо, що судовий розгляд та вироки ґрунтуються на конкретних обставинах кожної справи, а надана інформація відображає деталі, викладені у висновках суду.

Читайте також:

Вам здасться, що скла взагалі немає: простий засіб для ідеальної прозорості лобового скла

Вже понад п'ять тисяч гривень: у Пенсійному фонді розповіли, скільки отримають працюючі пенсіонери

Простіше не буває: рецепт корисного та смачного салату з капустою, сметаною, буряком та хріном