Ніхто не заперечуватиме, що рибалка - один з головних видів відпочинку чоловіків.

І ось стало відомо, що у притоці Темзи, річці Вондл, 34-річний рибалка Гектор Родрігес виловив рідкісного 3-фунтового (1,36 кг) атлантичного лосося. Це одна з перших подібних знахідок за останні 200 років, пише видання The Sun .

"Я був вражений. Лосось дуже сильний – він тричі вистрибував з води та робив кульбіти”, – розповідає журналістам Гектор, який працює у будівельній сфері.

Британець додає, що спіймав лосося неподалік району Мітчем на південному заході Лондона. Він був худим і голодним, можливо через те, що піднімався вище за течією, щоб відкласти ікру.

Гектор Родрігес показує свій унікальний улов Фото: The Sun

Відзначимо, що атлантичний лосось, або сьомга, без жодних сумнівів, одна з найвідоміших і найпопулярніших серед рибалок (щоправда, для багатьох - тільки в мріях) риб. Ще б пак, популяція атлантичного лосося перебуває під загрозою вимирання через фабричні стоки, які раніше забруднювали водуТемзи. Так, чисельність атлантичного лосося у Британії з 2006 року скоротилася на 50%, а у світі — на 23%.

Тепер екологи сподіваються, що популяція атлантичного лосося відновлюється в цій водоймі.

"Агентство з охорони навколишнього середовища розпочало цілу програму з повернення лосося до Темзи. Проте вони вже майже втратили надію. Якщо лососі запливають у річку і виявляють інтерес до нересту, це дуже хороший знак. Сподіватимемося на краще», — каже в інтерв'ю Алісон Дебні з місцевого зоологічного товариства.

У свою чергу, Стюарт Сінглтон-Уайт з асоціації британських рибалок назвав знахідку "дуже хвилюючою", але закликав до стриманості і додав, що ця риба могла і помилково заплестися у прісну водойму.

Гектор вирішив випустити унікальний улов у річку.

"Сподіваюся, ми побачимо більше таких лососів", — з надією додав він.

Читайте також:

А ви знаєте, що таке "риба-фіш" від тітки Сари? Рецепт ніжного коропа по-одеськи, від якого ви точно не відмовитеся

Такою стравою ви точно здивуєте всіх: рецепт риби з грибами, запеченої під картопляним пюре

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт плову по-єврейськи з квасолею та рибою

А чи можна було? Як без ножа швидко почистити рибу від луски