Починаючи з минулої осені, YouTube розгорнув широкомасштабну боротьбу з блокувальниками реклами. Так, користувачам по всьому світу почали приходити попередження, де пропонувалося відключити блокувальники реклами і дивитися відеоролики з нею. Або ж перейти на платну версію YouTube Premium. Спочатку в YouTube запустили цю функцію в експериментальному режимі, але тепер, судячи з усього, в компанії вдалися до більш радикальних заходів в цьому питанні.

З початку 2024-го багато користувачів YouTube почали скаржитися на уповільнену роботу веб-версії сайту. Особливо це проявляється при переході до повноекранного режиму. З проблемами зіткнулися як українці, так і юзери з інших країн з різними браузерами.

Як виявилось, YouTube спеціально сповільнює платформу, і прискорити її можна, лише вимкнувши блокувальник реклами або оформивши преміальну передплату. Ще б пак, реклама — величезне джерело доходу для YouTube, і компанія постійно вигадує нові способи боротьби із блокувальниками, які перешкоджають її перегляду.

Користувачі досить швидко виявили, що коли, наприклад, працює AdBlock, відео та звичайні сторінки завантажуються помітно довше, навіть якщо інтернет працює стабільно. Тоді як після його деактивації, YouTube відразу ж перестає гальмувати.

Ситуація змінюється і якщо перейти на Premium (індивідуальна передплата YouTube Premium в Україні коштує 99 грн на місяць (студентська майже вдвічі дешевша), тоді як сімейний план YouTube Premium на 6 осіб — 149 грн на місяць).

Відомо, що у червні платформа обмежила кількість переглядів до трьох роликів для користувачів, які використовують блокувальник реклами, а от у листопаді 2023 року почала доволі агресивно уповільнювати весь сайт

Як пише 9To5Google, це пов'язано зі штучним тайм-аутом у коді YouTube, який уповільнює завантаження та робить перегляд незручним, якщо у користувача в браузері встановлено блокувальник реклами.

Зазначимо, що поки що обмеження в основному зачіпає тих глядачів, у кого встановлений AdBlock. Наприклад, uBlock Origin все ще працює стабільно на YouTube. У будь-якому випадку, незабаром дивитися будь-який контент без реклами стане все складніше.

Читайте також:

Це кам'яний вік: у Путіна вже офіційно хочуть заборонити YouTube по всій Росії

Ви його не впізнаєте: YouTube виглядатиме зовсім по-новому. Фото

Медведєв уже погрожує помстою YouTube. І все це через Гобліна

Це "російський світ": окупанти заборонили у Запоріжжі Google, Facebook та Youtube. Боже, у них вавка в голові