Як правило, зима в Іспанії супроводжується комфортною температурою повітря в період з грудень до лютого – від +6°C до +8°C. Іноді стовпчик термометра навіть піднімається до +14°C. Щоправда, часто йде дощ, оскільки саме взимку у північних регіонах випадає максимальна кількість опадів. Днями шторм Хуан спровокував в Іспанії сильні снігопади. Довелося навіть вдаватися до допомоги армії.

В Іспанії на допомогу близько 600 водіям, які у п'ятницю застрягли на автомагістралі у снігопаді під час шторму Хуан, мобілізували армійські підрозділи.

Як пише "Європейська правда", про це інформує Reuters.

Снігопади призвели до того, що водії застрягли на кілька годин на дорозі N-122 між містами Сорія та Агреда на півночі Іспанії, тому влада заявила, що відправила війська з бази в Сарагосі, щоб допомогти водіям виїхати із затору.

Представник сил цивільного захисту Мігель Анхель Клаверо повідомив, що в Арагоні на сході Іспанії низка доріг залишилася непрохідною через снігопад, а аеропорт Сарагоси закрили.

У Сорії температура зменшувалась до мінус 13 градусів за Цельсієм. Водночас сильні дощі пройшли у західному регіоні Естремадура та у Каталонії на північному сході Іспанії.

Читайте також:

Церковне свято 21 січня: у цей день будьте обережні із сіллю, щоб не викликати лиха

Цьогорічні батьківські поминальні суботи: запишіть важливі дати та згадайте рідних

Її не зустрічали останні 200 років: рибалка виловила рідкісну рибу на звичайну вудку