На грецькому острові Евія археологи розкопали 2000-річний храм, наповнений золотом, сріблом та бурштином.

Побудована в 7 столітті до нашої ери будівля була виявлена ​​командою з 50 дослідників, пише Independent.

"Під час розкопок було знайдено багаті підношення: коринфський алебастр, аттичні вази, ритуальні таці місцевого виробництва, а також прикраси з дорогоцінних матеріалів, таких як золото, срібло та корал", - поділилися подробицями про знахідку археологи.

Усередині храму також було виявлено ряд будівель, які, ймовірно, використовувалися віруючими як вівтарі. Вівтар у формі підкови був найунікальнішою з усіх конструкцій, а товсті шари попелу, багатого на обвуглені кістки, свідчили про постійне використання.

"Можливо, деякі з них (вівтарів. - ред.) з'явилися раніше за храм. На першому етапі використання підковоподібного вівтаря було виявлено кераміку, датовану кінцем 8-го століття до нашої ери”, - зазначили вчені.

В одній з найдавніших частин храму вчені виявили бронзові фігурки геометричного періоду, що зображають бугаїв та барана.

"Хоча дослідження самого раннього з рівнів об'єкту тільки почалося, перші відкриття дозволяють припустити, що культ мав своє коріння у століттях після закінчення мікенського періоду", - йдеться у заяві вчених.

Читайте також:

Прям якась містика: вчені знайшли на дні океану загадкову кулю золотого кольору

Назад у минуле: вчені відродять тварину, яка зникла із Землі 2000 років тому

Льодовик Судного дня несе загрозу для людей: вчені спрогнозували майбутнє Землі

Через 500 мільйонів років тому: вчені виявили причину масового вимирання на Землі

Вчені б'ють на сполох: Земля зіткнеться відразу з п'ятьма кліматичними катастрофами