Українські безпілотники здійснили атаку на оборонне підприємство «Щегловский вал» у російському місті Тула. Також пожежа сталася в терміналі морського порту в Ленінградській області.

За атакою на завод стоїть Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Факт ураження заводу OBOZ.UA підтвердили джерела у розвідслужбі.

За словами джерела, вибухи на військовому заводі в Тулі, а також атаки на Орловську та Смоленську області є частиною "планової роботи Головного управління розвідки".

Уражений завод є одним із найбільших підприємств оборонпрому РФ. Спеціалізується він на розробці керованої зброї для сухопутних військ, виробляє системи протиповітряної оборони, скорострільні гармати та бойову стрілецьку зброю. Ще один напрямок діяльності підприємства – модернізація застарілої зброї.

Зокрема, "Щеглівський вал" виробляє ЗРК "Панцир-С" та "Панцир-С1": їх загарбники використовують для ближнього прикриття цивільних та військових об'єктів.

Раніше російські ЗМІ та Telegram-канали повідомили про потужний вибух у Тулі, після якого у Пролетарському районі міста спалахнула пожежа. Горіло, за словами місцевих жителів, на території військового заводу "Щеглівський вал".

Читайте також:

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Це треба знати: площу знищеного житла, за яке дадуть компенсацію, обмежили

У Кремлі опаде штукатурка: Британія відправить Україні історичну кількість нових безпілотників. Їхні тисячі