Кожна господиня погодиться, що випрати килим в будинку завдання не з легких, але спробувати його вирішити можна.

Ніхто не заперечуватиме, що чищення килимів у домашніх умовах – страшний сон для будь-якої господині. Складнощі додає вага виробу, який не можна підняти і акуратно випрати. При цьому проводити чищення килима необхідно регулярно, адже з часом він тьмяніє, на ньому осідає пил, а явні плями на цьому предметі інтер'єру псують настрій. А якщо до цього ще додати темні плями розлитого чаю, ігри дитини з фарбами та фломастерами або наявність тварин, то й зовсім можна хвалитися за голову.

Як виявилося, на допомогу в екстрений момент можуть прийти підручні засоби, які завжди стоять на кухні.

І справді, чищення килимів домашніми засобами користується великою популярністю. Один із найвідоміших методів – чищення господарським милом . Використовуйте мило, якщо потрібно усунути свіжі плями.

Щоб приготувати мильний розчин, необхідно шматок господарського мила натерти на тертці, потім змішати мило з 1 літром теплої води. Далі промокніть брудне місце на килимі розчинною губкою. Зачекайте кілька хвилин та видаліть вологу паперовими рушниками. За потреби повторіть кілька разів.

важливо!

  • У боротьбі зі старими плямами цей метод не дуже ефективний, але свіже забруднення прибирає швидко і без слідів.

Лимонний сік - ще один відомий засоб для виведення плям. Свіжий сік потрібно нанести на пляму. Зачекати кілька годин, на місце нанесення додати води і дочекатися повного висихання. Після пропилососьте килим. Додавати воду потрібно обов'язково, інакше, ворс килима злипатиметься від лимонного соку.

Піна для гоління

Вона здатна позбутися забруднення з ворсу. Видавіть піну для гоління на руку і вбийте її в пляму. Через 30 хвилин протріть килим і пропилососьте.

Чищення килима сіллю

Харчова сіль - ще один продукт для чищення покриттів. Перед початком очищення килим необхідно добре очистити за допомогою пилососа. Якщо габарити дозволяють винести килим на вулицю, можна скористатися старим методом та почистити його у снігу.

Після попереднього очищення насипаємо на ковролін кухонну сіль, беремо щітку та починаємо акуратно втирати у ворс. Залишаємо на півгодини та за допомогою пилососа прибираємо частинки солі. Після такого впливу килимове покриття починає блищати, як після покупки.

Оцет

Змішайте оцет із водою у рівних пропорціях. Протирайте килим так само, як у способі з мильним розчином.

Оцет добре очищає плями від кави. Змішайте одну столову ложку з рідиною для миття посуду і влийте дві склянки теплої води. Ретельно зволожте брудне місце та зачекайте 30 хвилин. Протріть килим від вологи паперовим рушником.

Біле вино

За допомогою цього спиртного напою можна видалити плями червоного вина. Діяти потрібно дуже швидко. Промокніть пляму сухою серветкою та змочіть її білим вином. Зачекайте 15 хвилин і висушіть килим паперовими рушниками.

Праска

За допомогою побутового приладу можна позбутися воску та парафіну. Покладіть на брудне місце суху ганчірку і поставте теплу праску зверху. Тканина вбере у себе весь бруд.

Як позбутися неприємного запаху з килима

Посипте весь килим харчовою содою. Залишіть на ніч і вранці ретельно пропилососьте.

Читайте також:

На прибирання піде всього 10 хвилин: як швидко відмити підлогу натуральними засобами

Просто киньте дрібку солі в унітаз: ця хитрість зробить ваше прибирання набагато швидше та простіше