Всі, хто стежить за своєю вагою, знають, що капуста є малокалорійною і в ній відсутні шкідливі жири. Крім того, вона містить тартронову кислоту, яка перешкоджає ожирінню. Цей факт робить овоч незамінним у меню людей, які бажають скинути зайву вагу.

Факт, що квашена капуста допомагає скинути зайві кілограми, доводить недавнє дослідження, проведене корейськими вченими. В експерименті взяли участь понад 20 осіб, які, крім дотримання дієти з невеликим дефіцитом калорій, регулярно їли свіжу та мариновану капусту (кімчі). В результаті та група учасників, яка вживала ферментовану капусту, втратила більше кілограмів та сантиметрів у талії, ніж випробувані, які їли свіжий овоч. Також квашена капуста позитивно вплинула на артеріальний тиск учасників.

Вчені стверджують, що вся справа в пробіотиках («дружні» мікроорганізми, що позитивно впливають на роботу кишечника), на які багата ферментована їжа. Вони зменшують кількість жиру, що надходить до організму з іншими продуктами.

До речі, у 100 г квашеної капусти лише 19 ккал. При цьому завдяки клітковині вона досить ситна. Також капуста багата на тартронову кислоту, яка гальмує перетворення простих вуглеводів у жир. Найкраще квашена капуста поєднується з відвареним м'ясом, огірками, картоплею.

Читайте також:

Забудьте про цукор та оцет: найкорисніший рецепт квашеної капусти. Так робили за старих часів

Квашена капуста буде ідеально смачною: які сорти потрібно використати. У них весь секрет