У законопроекті про мобілізацію в Україні є положення, яке дає змогу вилучати чи обмежувати транспортні засоби громадян для підтримки поповнення Збройних Сил. На цю інформацію звернув увагу народний депутат Ярослав Желєзняк.

Про це пише «apostrophe».

За словами Железняка, у законопроекті є пункт, пов'язаний з арештом та обмеженням транспортних засобів, і він наголошує, що сюди може входити невеликий перелік транспортних засобів, що потенційно включає трактори та різну сільськогосподарську та будівельну техніку.

Він закликає представників логістичного, будівельного та агропромислового бізнесу прийняти це положення до уваги.

"Читаю текст - одразу звернув увагу на пункт, на який мало хто акцентував увагу: про вилучення транспортних засобів. І обмеження їх використання. Звичайно, може це йдеться про невеликий перелік транспорту (тут бачу і трактори, сільськогосподарська та будівельна техніка потрапляє), але виглядає недуже", - написав Желєзняк на своїй сторінці.

Подробиці та масштаби арешту чи обмеження транспортного засобу у наданій інформації прямо не викладено. Включення таких заходів до законопроекту передбачає ширшу стратегію мобілізації ресурсів, у тому числі як людських, так і матеріальних для потреб Збройних Сил.

Читайте також:

Не виливайте його в раковину: як за допомогою картопляного відвару повернути блиск вилкам та ложкам

Ви точно захочете це спробувати: рецепт салату "Норвезький" з вареними яйцями та малосольним оселедцем

Подушка безпеки вистрілює раптово: власників автомобілів Toyota вже попередили