Стало відомо, що 29 січня 2024 року у віці 72 років не стало Юрія Ільченка, колишнього соліста гурту "Міфи", який входив до Ленінградського рок-клубу, та екс-учасника колективу "Машина часу", письменника, співака та композитора.

Подробиці та причини смерті музиканта невідомі.

За інформацією пропагандистських ЗМІ, першим про смерть рок-музики розповів журналіст Владислав Бачуров. Він повідомив, що Юрію Ільченку було 72 роки. Чи хворів останнім часом, артист, не повідомляється.

"Помер "ти можеш ходити як занедбаний сад, а можеш все наголо зголити", - написав Бачуров, опублікувавши рядки з пісні гурту "Машина часу" у своєму telegram-каналі.

У пості він процитував слова з пісні "Машини часу".

Бачуров народився у Ростові-на-Дону у 1951 році. Вже у 18 років він став вокалістом гурту «Міфи». У 1976—1977 роках виступав разом із «Машиною часу». За чутками, саме Ільченку було присвячено пісню «Кого ти хотів здивувати». Крім цього, артист виконав вокальні партії у фільмі Дмитра Астрахана «Перекресток» із музикою іноагенту Андрія Макаревича.

Відомо, що Ільченко народився у Ростові-на-Дону 1951 року, потім переїхав до Санкт-Петербурга. З дитинства він захоплювався музикою і у 18 років легко потрапив до групи "Міфи", де взяв на себе клавішні партії, а також гру на ритм-гітарі. Крім того, Юрій мав яскравий вокал.

Читайте також:

Подивіться на це обличчя: відомий український музикант отримав російським паспортом і хвалиться цим

Не стало легендарного композитора: його музика звучала у "Джентльменах удачі", "12 стільців", "Бременські музиканти"

Не стало відомого музиканта, який запам'ятався всім по групі "Руки вгору". Його знайшли у під'їзді

Шанувальники моляться: відомий український музикант після поранення на фронті перебуває у тяжкому стані