Існує постійна загроза, яка походить від присутності винищувачів МіГ-31К в Україні, про що під час телемарафону заявив офіційний представник Військово-повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Про це пише «ТСН»

Ігнат наголосив на постійній бойовій готовності через МіГ-31К, пославшись на інформацію, отриману від міжнародних партнерів про присутність у небі одного, двох і більше таких винищувачів. Визначити характер їх діяльності, чи то звичайний політ, перебазування на інший аеродром чи участь у навчальних маневрах, виявляється складним завданням, а впевненість у їх намірах невловима.

Коли точна інформація вказує на те, що МіГ-31К знаходиться на траєкторії польоту, яка передбачає віддалені підльоти, повітряна тривога зі зрозумілих причин не ініціюється.

"Тривога від МіГу є завжди. Є інформація від наших партнерів, що один, два, три або більше МіГ-31К у небі. Ми не можемо точно сказати, це переліт, перебазування на інший аеродром, або це тренувальний політ. Точно на 100% знати не можна. Коли є інформація точна, що МІГ робить переліт десь там на далеких підступах, то зрозуміло, що тривога не оголошуватиметься. Але в будь-якому випадку, коли МІГ у небі - це небезпека", - сказав він.

Основне занепокоєння пов'язана з небезпекою, яку є МіГ-31К, коли він знаходиться в повітрі. Ігнат підкреслив, що між оголошенням повітряної тривоги та потенційним «прибуттям» ракет проходить невеликий проміжок часу, зазвичай лише кілька хвилин. Ця нестача часу наголошує, чому МіГ-31К залишається постійною загрозою для українців.

Щоб проілюструвати актуальність ситуації, Ігнат навів приклад, зазначивши, що якщо ракета буде запущена з Тамбовської області у бік Дніпра, час від оголошення про злет МіГа до потенційного удару ракети може становити лише 4-5 хвилин. Це підкреслює гостру необхідність швидкого реагування та підвищеної пильності за умов такого швидкого розгортання сил.

"Якщо з Тамбовської області летить ракета приблизно, скажімо, до Дніпра, як минулого разу, то від оголошення того, що МІГ злетів, до "прильоту", може бути 4-5 хвилин", - пояснив речник ПС.

Крім того, Гнат послався на раннє пояснення ВПС про скорочення тривалості сигналів тривоги, пов'язаних з МіГами. Це можна пояснити різними факторами, включаючи тренувальні зльоти та посадки чи польоти на запасні аеродроми, що ще більше ускладнює оцінку потенційних загроз із боку цих винищувачів.

Читайте також:

Не кожен про це знає: названа рослина, яка очищає повітря у квартирі

Дуже просто і дуже смачно: рецепт запіканки з консервованою квасолею, сиром та ковбасою

Відомий ветеран АТО розповів про новий закон про мобілізацію: наразі ухилістів можна привітати