Боротьба з непроханими гостями у вигляді павуків у квартирах чи будинках – поширена турбота. Хоча домашні павуки, як правило, не небезпечні, якщо ви хочете їх позбутися, ось кілька корисних порад:

Генеральне прибирання:

Почніть боротьбу з навалою павуків з ретельного генерального прибирання будинку. Очистіть кути, приберіть крихти з ящиків та огляньте всі затишні місця. Використовуйте палицю з мокрою ганчіркою або довгу мітлу, щоб зібрати павутину.

Репеленти від павуків:

Використовуйте у будинку надійні засоби від павуків. Розглянемо такі методи:

Використовуйте засоби з різким запахом та сильним ароматом. Апельсини, лимони, подрібнені каштани або фундук можна розкидати по кутках, щоб змусити павуків піти.

Обробіть приміщення розчином олії м'яти, евкаліпту або чайного дерева (двадцять крапель на літр рідини), використовуючи пульверизатор по всіх затишних куточках.

Водний розчин столового оцту (рівні пропорції) ефективний для обробки місць проживання павуків, заподіяння їм шкоди та відлякування їх.

Павуки не люблять запах овечої вовни та пряжі. Помістіть невеликі шматочки поруч із павутинням, щоб відлякати їх.

Подумайте про використання різних отрут та аерозолів для знищення павуків. Очистіть кімнату від людей та домашніх тварин, потім розпиліть аерозоль по всьому будинку та тріщин. Через півгодини ретельно провітріть приміщення.

Запобіжні заходи:

Найкращий спосіб боротьби з павуками – не допускати їхньої присутності. Регулярно провітрюйте приміщення, контролюйте рівень вологості та не залишайте їжу на столах відкритою.

Хоча павуки служать для лову інших шкідників, ці методи можуть допомогти вам контролювати їхню присутність у вашому житловому просторі, якщо ви вважаєте це небажаним.

Не забудьте вибрати методи, що відповідають вашим уподобанням, і підтримувати чистоту і добре провітрюване місце існування, щоб павуки не освоїлися вдома.

Читайте також:

І для застілля, і на вихідні: рецепт рулетиків із оселедця з сиром та оливками

У Росії вже погрожують завдати потужного удару по Польщі: хочуть потрапити по аеропорту

Буде ще красивіше, ніж у супермаркеті: як виростити ідеально рівну та солодку моркву