Стало відомо, що на 62-му році життя помер російський актор театру та кіно Олександр Симонець, який знімався в серіалах "Дружна родина", "Глухар", "Моя прекрасна няня", "Щасливі разом", "Повернення Мухтара", "Кодекс честі" "Путейці". Це сталося на батьківщині знаменитості у Благовіщенську.

За попередніми даними, причиною смерті актора стала серцева недостатність.

Про смерть артиста повідомили в Амурському обласному театрі драми, де Олександр Симонець служив понад 20 років.

"У нас горе. З жалем повідомляємо, що сьогодні, 6 лютого, раптово помер артист Амурського обласного театру драми Олександр Симонець", - повідомили колеги актора.

Оточення артиста називає його доброю і чуйною людиною, яка була до кінця віддана своїй професії.

"Олександр Сімонець зіграв безліч чудових ролей, але перш за все він був дуже щирою, глибокою та інтелігентною людиною, спілкування з якою завжди приносило світлу радість", - також зазначили в театрі.

Олександр Симонець народився у Благовіщенську 3 квітня 1962 року. Після закінчення школи він вступив до московського циркового училища, а професію актора отримав у Вищому театральному училищі імені Бориса Щукіна, де навчався разом із акторами Сергієм Жигуновим та Олександром Бобровським.

Багато років, з 1990 по 2013 рік, Олександр Симонець служив у Московському академічному театрі Сатири, де зіграв безліч блискучих ролей. Саме там у 1994 році за віртуозне виконання ролі Герцога Анжуйського у постановці "Молодість короля Людовіка XIV" Олександра Симонця було удостоєно премії Михайла Чехова.

Однак, після 36 років життя в Москві, артист повернувся на Батьківщину, до Благовіщенська і був прийнятий до трупи Амурського обласного театру драми.

Після повернення до Благовіщенська артист не раз зізнавався, що столична метушня та робота в Театрі сатири вганяли його в депресію.

"До московського нестійкого клімату я так і не звик. Перестала приносити задоволення і робота в Театрі сатири. Якоїсь миті зникло бажання нести людям радість. Все частіше накочувала депресія. Хотілося взяти паузу", - неодноразово говорив він журналістам.

Що ж до кіно, то першу велику роль Олександр Симонець отримав у 2001 році в серіалі "Дружна сімейка", в якому протягом трьох сезонів грав Олександра Потикаєва. Це була перша та єдина головна роль у його кінокар'єрі.

Надалі Олександр Симонець грав другорядних персонажів та епізодичні ролі, у тому числі у фільмах та серіалах "Безмовний свідок", "Моя прекрасна няня", "Формула стихії", "Черкізона. Одноразові люди", "Глухар", "Пригоди солдата Івана Чонкіна. " та інших.

Останньою екранною роботою Олександра Сімонця стала фільм-вистава "Кошмар на вулиці Лурсін", прем'єра якої відбулася у 2012 році.

Подробиці особистого життя актор не розголошував.

Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Видадуть бумеранги та списи: Путін наказав вербувати африканські племена для атаки по Україні

Це дуже страшно: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6