Ще на початку 2024 року народний синоптик Володимир Деркач заявляв, що друга декада лютого характеризуватиметься частими змінами погоди і температури. За його словами, вночі будуть різкі зниження температури, а вдень буде досить помірна температура. При цьому синоптик прогнозував, що аж кінець другої декади лютого дивуватиме різким потеплінням. Здається, тепло в Україну прийшло трохи раніше.

Так, стало відомо, що у понеділок, 12 лютого, по всій Україні очікується аномально тепла погода. Подекуди тумани. Вдень пройдуть невеликі опади у вигляді дощу та мряки. Вітер південний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3- 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3...+8°С, вдень +6...+11°С; у південних та західних областях вночі +7…+12°С, вдень +12…+17°С.

Що ж стосується столиці України, то Київ завтра також чекає на різке потепління. У новому прогнозі Українського гідрометцентру обіцяють підвищення температури повітря на кілька градусівв порівнянні з неділею, 11 лютого, хоча ці вихідні синоптики і так порівнювали з весною.

"Температура в області вночі 2-7° тепла, вдень 7-12°. У Києві вночі 3-5° тепла, вдень 8-10°", - таким виявиться понеділок, стверджують там.

Незважаючи на добрий прогноз, день обіцяють хмарним. Хоча тішить, що дощів синоптики не обіцяють.

Вночі та вранці знову спостерігатиметься туман, на дорогах подекуди ожеледиця – це черговий "сигнал" водіям, що слід керувати машинами обережніше.

Разом з тим, ближче до вихідних на тлі розвитку арктичного антициклону та його зміщенні у південні широти, в із північного сходу надійде морозне повітря. Таким чином, вже з п'ятниці помітно похолодає у північних, центральних та східних областях.

Так, у п'ятницю, 16 лютого, в більшості областей, окрім західної частини, очікується сніг, на півдні місцями з дощем. На дорогах північних, центральних та східних регіонів ожеледиця, сніговий накат. Вітер східний, 7-12 м/с, на сході, у Криму та Приазов'ї вдень місцями пориви 15-20 м/с.

У суботу, 17 лютого, у західних областях та в Криму пройде невеликий сніг, мокрий сніг, на решті країни без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у Криму та Приазов'ї місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі у північних та східних областях -10...-15°С, на решті країни -2...-8°С. Вдень -2...-7°С, у західній частині та на крайньому півдні -1...+4°С.

У неділю, 18 лютого, в південних, центральних та західних областях очікується невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у Приазов'ї окремі пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях -8...-13°С, вдень -2...-7°С. У західних та південних областях протягом доби -3…+2°С.

Читайте також:

Візьміть на замітку: що потрібно посадити на городі там, де було найбільше снігу

Може розпочатися будь-якої миті: названі країни, по яких Путін може завдати несподіваного удару

Трамп виконає свою обіцянку закінчити війну в Україні: що розповів президент Польщі Анджей Дуда