Посадка як озимого, так і ярого часнику може забезпечити безперервний урожай цього ароматного овочу протягом усього року. Ярий часник, зокрема, має такі переваги, як тривале зберігання, насичений смак і великі щільні зубчики. Відомо, що він не менш корисний, якщо не більше, ніж його зимовий аналог.

Щоб посадити ярий часник, дочекайтеся, поки навесні ґрунт прогріється до 6–8°C. Окремі зубчики, відокремлені від головки, висаджують на глибину 5-7 см з відстанню між зубчиками 10-15 см та між рядами 20-25 см.

Догляд за ярим часником передбачає регулярний полив, підживлення, прополювання, розпушування ґрунту, захист від хвороб та шкідників. Полив має бути частим у період зеленого зростання та скороченим у другій половині вегетаційного періоду.

Удобрюйте азотом з появою листя і використовуйте зольні добрива під час формування зубчиків. Регулярне прополювання та розпушування ґрунту допомагають запобігти ущільненню ґрунту та покращують доступ повітря та вологи для коренів.

Щоб захистити ярий часник від хвороб та шкідників, застосовуйте профілактичні обробки та сівозміну.

Забирайте ярий часник, коли листя почне жовтіти і засихати в липні-серпні. Обережно зберіть цибулини, щоб не пошкодити їх, потім висушити на повітрі або в тіні. Перш ніж зберігати часник у прохолодному та сухому місці, наприклад у льоху, кошику чи сітці, видаліть зайві лусочки та коріння.

Читайте також:

Такого ви точно не куштували: рецепт апетитних свинячих зраз із сиром та зеленню

Відомий український командир розповів про можливість повторного наступу на Київ.

Це не для вас: як зрозуміти, що парфум вам не підходить. Названо 5 ознак