У прокремлівських "людожерів" сьогодні, 16 лютого 2024 року, особливий привід для урочистостей. Ще б пак, російська влада повідомила про смерть Олексія Навального, який відбував термін у колонії особливого режиму в селищі Харп за полярним колом. Тюремний термін 47-річний політик отримав за "пропаганду тероризму та реабілітацію нацизму", адже він виступав проти президента Володимира Путіна та його уряду. І доки більшість світових лідерів заявляють про причетність до смерті Навального Кремля, журналісти згадали про гучну заяву Ольги Бузової.

Так, у мережі інтернет завірусилося фото 2020 року, коли співачка та екс-ведуча "Дом-2" Ольга Бузова заявляла, що емігрує з Росії, якщо помре блогер Олексій Навальний.

При цьому заява теледіви в соцмережі була опублікована з грубими помилками.

"Якийсь п...ц (кошмар) відбувається в нашій країні! Навіть у диктаторській Білорусії такого не було! Якщо Олексій помре, я точно імігрую!!!"(орфографія та пунктуація автора збережені - прим.ред.) - написала тоді Бузова в Instagram-стор.

Тепер багато хто сподівається, що Ольга Бузова є людиною слова і дану раніше обіцянку виконає.

Нагадаємо, що у 2023 році на захист Олексія Навального стали понад 130 світових знаменитостей, серед яких зірки кіно, письменники, режисери, журналісти та інші діячі культури. Всі вони підписали відкритий лист до Володимира Путіна з вимогою звільнити політика Олексія Навального, оскільки його справа не більш як політичне переслідування.

Серед знаменитостей, що підписали листа, - актори Жан Рено і Джуд Лоу, президент Freedom House Майкл Абрамович, футболіст Ерік Кантона, посол ЮНІСЕФ Джемайма Хан, режисер і продюсер Джей Джей Абрамс, письменниця Джоан Роулінг, хореограф Михайло Баришніков і музикант Том Йорк.

Що ж до підтримки від зірок російського шоу-бізнесу, то на підтримку Навального виступи завжди Саша Бортич, Тетяна Лазарєва, Яна Троянова, Дмитро Глуховський.

Читайте також:

Помер Олексій Навальний: це сталося просто у колонії

Вогняне пекло в Авдіївці: росіяни почали використовувати фосфор

Путіну таке не снилося: втрати російської армії в Україні перевалили за рекордну відмітку з часів Афганістану