Люди у всьому світі чули гучну обіцянку 45-го Президента США Дональда Трампа закінчити війну в Україні "дуже швидко". Про це політик заявив після своєї перемоги в Айові. При цьому Володимир Зеленський не відмовляється від допомоги, більше того, він неодноразово запрошував Трампа в Україну. Днями пропозиція відвідати Україну взагалі прозвучала дуже конкретно.

Так, на Мюнхенській безпековій конференції президент України Володимир Зеленський знову запросив до Києва Дональда Трампа. Він сказав, що готовий звозити Трампа і на лінію фронту, щоб побачив реальний стан справ.

"Якщо Трамп захоче приїхати, я навіть готовий з'їздити з ним на лінію фронту", - сказав Зеленський на полях Мюнхенської безпекової конференції в суботу, 17 лютого.

"Люди, які приймають рішення, повинні знати, якою є війна в реальності, а не в Instagram", - пояснив український президент.

Водночас він подякував США за надану військову допомогу і повідомив, що на полях Мюнхенської конференції збирається ще зустрітися з американським конгресменами.

Раніше Володимир Зеленський пропонував Трампу приїхати до України у листопаді 2023 року. Однак тоді Трамп відмовився, пославшись на "конфлікт інтересів" з чинною адміністрацією Джо Байдена.

Нагадаємо, Дональд Трамп, який прагне переобратися на посаду у 2024 році, заявив уже, що у разі перемоги на виборах має намір "зменшити зобов'язання" перед деякими членами НАТО, а також планує підштовхувати Україну та Росію до переговорів.

До речі, днями стало відомо, що "мирний план" Дональда Трампа, який він хоче реалізувати у разі повернення до Білого дому, полягає в тому, щоб жорстко загрожувати і Україні, і Росії, примушуючи їх до негайних переговорів. Про це інформовані джерела розповіли виданню Bloomberg .

За словами одного із радників Трампа, той планує шантажувати Україну зупинкою американської військової допомоги, щоб змусити Київ сісти за стіл переговорів із Москвою. У свою чергу, Росію Трамп планує примусити до того ж погрозами навпаки збільшити постачання зброї Україні. Радники Трампа Ларрі Кудлоу та Роберт О'Брайєн також публічно наполягали на посиленні санкцій проти Центрального Банку Росії, щоб схилити Путіна до мирної угоди.

Читайте також:

Путін "подарував" Навального на 70-річчя одному дуже важливому другу: випливли нові деталі гучної справи

Ось це потужний удар: сили ППО збили одразу три російські бойові літаки

Київське "Динамо" тяжко переживає втрату свого талановитого гравця: з'явилися перші подробиці

Тіло Навального загадково зникло: що відомо про новий гучний скандал