На залізниці в Мінську було помічено велику колону військової техніки ЗС Білорусі. Формування двох ешелонів було зафіксовано 22 лютого на станції Озерище.

Фотографіями техніки 28 лютого поділився Telegram-канал партизанського руху "Атеш". Спочатку прес-служба написала про цю колону як про російську. Однак пізніше уточнила, що припустилася помилки: техніка справді належить ВС РБ.

Кадри залізничних колій було знято кількома днями раніше, але оприлюднено із затримкою з метою безпеки агентів.

У мікрорайоні білоруської столиці Озерище партизанів помітив близько 60 одиниць техніки, з яких основна частина БМП-2, а також 4МТ-ЛБ (багатоцільові транспортери-тягачі).

Журналісти проекту "Білоруський Гаюн" відзначили: колона на фотографіях – не російська, а білоруська.

"22 лютого ми фіксували формування двох ешелонів із технікою ЗС РБ на станції Озерище. У складі одного з ешелонів були БМП-2. Швидше за все, саме цей ешелон був виданий за російський", – зазначив "Білоруський Гаюн".

Додамо: станція Озерище використовується для перевезення підрозділів 120-ї механізованої бригади ЗС РБ та розташована поряд із військовим містечком бригади.

"Атеш" закликав до них приєднуватися та передавати інформацію, яка не дозволить агресору реалізовувати свої злочинні плани на території України та Білорусі.

Читайте також:

Білоруси тікають від Лукашенка і вже почали витісняти українців у Польщі. Що відомо

Нормальних машин не буде: Лукашенко наказав пересадити білорусів на китайські пукалки. Фото