Навесні найбажаніший подарунок для дівчини – букет яскравих тюльпанів. Він наповнює душу відчуттям тепла, кохання та щастя. При цьому хочеться, щоб зрізані квіти якомога довше радували своїми фарбами та ніжним солодким ароматом.

Як правило, первоцвіти не відрізняються стійкістю та стоять у вазі в середньому 5 днів. Але наші нескладні поради допоможуть продовжити квітам життя до тижня та навіть більше.

Один з них полягає в тому, щоб взяти зубочистку і проколоти наскрізь кожне стебло трохи нижче за бутон. Вважається, що завдяки такій хитрощі тюльпани добре насичуватимуться киснем і простоятимуть дуже довго.

І пам'ятайте, що первоцвіти егоїстичні і не люблять сусідства з фруктами, а також іншими популярними навесні квітами: конвалії, нарцисами, трояндами, ліліями та орхідеями.

Вимийте вазу і налийте холодною водою . Ідеальна температура рідини – 3-4 градуси Цельсія. Для охолодження у воду можна додати кригу. Тюльпани зацвітають у природі одними з перших, тому люблять прохолоду.

Наповніть ємність на 6-7 див . Цієї кількості достатньо, щоб на добу забезпечити квітам харчування.

Зробіть прямий зріз на кожному стеблі та 1-2 вертикальних надрізів заввишки 0,5-1 см. Ви збільшите площу надходження поживних речовин. На відміну від рослин із міцними стеблами, наприклад, троянд, тюльпани не треба підрізати навскіс. Під вагою квітки тонка частина зрізу загнеться і перекриє доступ води до бутону.

Видаліть листя , яке стикається з водою. Зайва зелень забирає корисні речовини та сприяє розмноженню бактерій.

Не ставте тюльпани на сонце або біля батареї . Вони не переносять тепло. Якщо є засклений балкон, температура там не опускається нижче 0 градусів, виносите квіти на ніч.

Щодня міняйте воду і мийте вазу , особливо стінки та дно.

Тюльпани на дачі будуть цвісти цілий місяць: що для цього потрібно зробити

Цією красою милуватимуться навіть сусіди: що треба зробити, щоб тюльпан цвіли майже цілий місяць