Будь-який городник знає, що нестача важливих речовин або мікроелементів у ґрунті може призвести до погіршення смакових якостей плодів та коренеплодів. Однак буває і так, що смак овочів погіршується через надлишок того чи іншого компонента в ґрунтовому покриві.

Першою на городах українців дозріває редиска. Цей овоч невибагливий у вирощуванні і має гарне сусідство з іншими культурами, проте це не означає, що його не потрібно доглядати. Особливо важлива для редиски підживлення. Ще б пак, якщо підгодовувати коренеплід, смак його м'якоті буде соковитішим і ніжнішим.

Так, всі городники знають, що правильне підживлення редиски потрібне для того, щоб:

  • прискорити зростання коренеплодів;
  • збільшити їх розмір та масу;
  • покращити їх якість та смак;
  • запобігти хворобам і шкідникам.

Коли з'являються перші паростки редиски, то допоможуть азотні добрива.

Коли ж коренеплоди починають підростати, то добре використовувати фосфорно-калійне добриво – тоді редиска гіркою не зросте. А ось добрива, що містять багато азоту, на цьому етапі вносити не можна, інакше у редиски буде надто рясна зелена маса і маленькі коренеплоди, які будуть твердими. А ще азот провокує утворення пустот у редиску.

До речі, ще однією частою помилкою дачників є невчасне внесення свіжого гною на грядці з редькою. Це можна робити лише в осінній період. Якщо городник виконає процедуру навесні, то коренеплоди, швидше за все, будуть в'ялими та волокнистими.

Читайте також:

Урожай цвітної капусти вас здивує: коли її потрібно сіяти на розсаду та які секрету потрібно знати

Абрикос збиратимете відрами: як правильно обрізати дерева навесні для багатого врожаю

Для збирання врожаю не вистачить мішків: як підготувати ґрунт для посадки ранньої картоплі