Ніхто не заперечуватиме, що кабачок для українського споживача є однією з найпопулярніших городніх культур. Ще б пак, цей невибагливий овоч широко затребуваний у кулінарії – як для приготування різних страв, так і для консервування на зиму. Сам по собі кабачок не вимагає особливого догляду, проте дуже важливо підібрати йому правильних сусідів і вибрати місце для влаштування кабачкової грядки.

Всім городникам потрібно знати, що кабачки - рослини з потужною кореневою системою та широким листям. Їм потрібно багато місця, сонця та харчування для гарного зростання.

Саме тому не слід висаджувати поряд з кабачком ті рослини, коренева система яких може "задавити" основну культуру (або, навпаки, домінуватиме вона) і "висмоктувати" з ґрунту більшу частину поживних речовин.

Так, самим небажаним сусідом для кабачка є картопля, адже ця рослина дуже сильно збіднює ґрунт. Від такого сусідства кабачкова м'якоть стає пухкою і набуває неприємного гіркого присмаку.

Також не варто поряд із кабачком висаджувати огірки. Справа в тому, що кореневі системи цих двох рослин будуть вступати в жорстку конкуренцію за вологу та корисні речовини. У результаті страждають слабші огірки - їх батоги слабшають, уповільнюється загальний розвиток, в результаті неминуче падає врожайність.

Отже, щоб отримати гідний урожай, потрібно висаджувати кабачки на добре освітлюваних і при цьому захищених від вітру ділянках. У тіні та на вітрі овочі ростуть дуже погано. Що стосується ґрунту, то ідеальним варіантом буде нейтрально/слаболужний ґрунт.

Крім того, як і у випадку з будь-якими іншими овочами, важливе значення має сівозміна. Не варто розташовувати кабачки там, де минулого року зростала картопля чи гарбузові культури. А ось сприятливим є ґрунт після томатів, зелені, моркви, часнику та бобових.

Читайте також:

Де треба посадити кабачки, щоб урожаю заздрили навіть сусіди: важливі секрети

Кабачки збиратимете відрами: де їх треба посадити, щоб урожаю заздрили навіть сусіди

І спробуйте в них не закохатися: рецепт картопляних пиріжків з кабачком та плавленим сиром

Вас будуть називати кулінарним чарівником: рецепт кексів з кабачків з беконом та фетою