Кожна досвідчена господиня знає, що при підвищеній вологості у цукрі утворюються грудочки і він втрачає розсипчастість. Саме з цієї причини термін зберігання цукру в холодному та вологому приміщенні скорочується. Однак якщо потрібно нейтралізувати неприємні аромати в холодильнику, то цукор є одним із найкращих засобів. Особливо це актуально, якщо там є риба та сир.

Так, ні для кого не секрет, що згодом у холодильнику збирається багато вологи, а також накопичуються неприємні запахи. Виявляється, що саме цю проблему може легко вирішити кілька кубиків або ложок цукру. Справа в тому, що цукор чудово абсорбує запахи.

Цукор також вбирає вологу, яка може накопичуватися в холодильнику. Ця властивість для деяких людей здається незначною, але це не так.

Підвищена вологість – це основна причина, чому продукти швидше псуються та з'являється неприємний аромат. Цукор здатний увібрати в себе частину вологи, що і робить його незамінним помічником на кухні.

Також варто пам'ятати про те, що цукор не лише позбавляє холодильник від вологи та запахів, а й допомагає довше зберегти свіжість продуктів.

Тепер ви знаєте чудодійний секрет, який допоможе вам назавжди забути про вологість і неприємний запах у холодильнику. Просто покладіть кілька ложок (або кубиків) цукру в маленький контейнер і поставте в холодильник. Не забувайте періодично змінювати цукор у міру того, як він стане дуже вологим і матиме неприємний запах.

Читайте також:

Навіщо хитрі господині кладуть використані чайні пакетики в холодильник. Відповідь вас здивує

Цю помилку роблять у кожній квартирі: чому холодильник не можна ставити впритул до стіни