Сир - дуже корисний продукт, який зараз, на жаль, коштує недешево. Саме тому недобросовісні продавці нерідко домішують у сир різні жири, крохмаль та інші добавки, щоб збільшити вагу та надати продукту кращого товарного вигляду.

Вам потрібно взяти трохи окропу та миску. Налийте в глибоку миску 1-1,5 склянки окропу. Відламайте чайну ложку сирної маси та помістіть її у гарячу воду. Спостерігайте за продуктом приблизно 2-3 хв.

  1. якщо сир так і залишився цільною грудкою, а вода при цьому лише трохи замутилася від сироватки, то перед вами натуральний сир;
  2. якщо ж він розсипався на дрібні грудки, а на поверхні води при цьому утворилася плівка або явні масляні плями, то, на жаль, ви придбали підробку

Молочні продукти з ринку
Молочні продукти з ринку

Що можуть додати до сиру

У виробництві до ненатурального сиру можуть додати безліч різних продуктів. Замість молочного жиру використовують яловичий жир, пальмову олію, кокосову олію. Це не зовсім підробка, але сир при цьому стає гіршим за якістю.

Зазвичай після вживання такого сиру на язику залишається маслянистий присмак та відчуття плівки з жиру.

Ще можуть використовувати соєвий білок або соєве молоко – і такий сир перестає бути продуктом із молока тваринного походження.

Приватні виробники сиру (на ринку) можуть додати в сир крохмаль, товчену крейду і навіть вапно. Такий продукт є однозначно підробкою і навіть небезпечним для здоров'я. У такого сиру зазвичай легкий синтетичний смак чи солодкуватий.

Читайте також:

Ресторанна насолода: рецепт курячого філе, запеченого з сиром та шпинатом

По-весняному яскраво та смачно: рецепт бутербродів з сиром, черемшею та помідором

Смакота, від якої ви точно не відмовитесь: рецепт картопляних сирників з сиром