Стало відомо, що 17 травня 2024 року під час виконання бойового завдання загинув молодий підполковник авіації Денис Василюк. Він був пілотом винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України та обіймав посаду начальника штабу та першого заступника командира авіаційної ескадрильї ЗСУ.

Трагічну звістку в суботу, 18 травня, повідомили на сторінці 831-ї БрТА у Facebook.

“Ми втратили не просто льотчика, а й надійного бойового побратима, друга та просто чудову і яскраву людину… Денис любив свою родину, своє життя, свою службу, своє, наше українське небо… Друже, ти назавжди в строю бригади тактичної авіації! Співчуття рідним Дениса. Льотчики не вмирають, вони залишаються навіки в небі! Вічна шана та пам’ять Герою!” — написали у 831 БрТА.

Денис Василюк з початку повномасштабного вторгнення здійснив десятки бойових вильотів та є кавалером ордена «За мужність».

До слова, у серпні 2022 року на війні з російськими загарбниками загинув Антон Листопад. У 2019 році його визнали найкращим льотчиком Повітряних Сил Збройних Сил України.

7 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ Владислав Риков. На його рахунку було 385 бойових вильотів.

А 8 березня 2024 року, виконуючи чергове бойове завдання, загинув пілот-винищувач Андрій Ткаченко - майор Повітряних сил Збройних Сил України. У військового залишилися дружина, маленький син, батьки та брат.