У ході зустрічі з підприємцями на Далекому Сході президент Росії Володимир Путін висловив своє пояснення рекордного зростання цін на яйця в країні.

Згідно з його заявою, різке збільшення вартості продукту на майже 60% минулого року пов'язане зі збільшенням доходів росіян, що, на його думку, спричинило збільшення споживання яєць.

Президент наголосив, що незважаючи на те, що виробництво яєць у Росії залишалося стабільним, попит на цей продукт збільшився.

Путін визнав, що влада країни не змогла своєчасно передбачити подібну зміну і не відкрила імпорт, що внесло свій внесок у швидке зростання цін. Він наголосив на необхідності обережності в подібних ситуаціях.

У відповідь на зростання цін уряд у грудні минулого року дозволив ввозити в країну 1,2 мільярда яєць.

Однак, незважаючи на ці зусилля, ціни на яйця продовжують залишатися високими, оскільки закупівельні ціни на імпортований продукт не нижчі, ніж на вітчизняне яйце, як зазначають у Російському птахівницькому союзі.

Через дефіцит яєць у деяких регіонах Росії ціни на цей продукт досягли рекордних позначок, піднімаючись до 300 рублів за десяток.

У відповідь на ситуацію багато магазинів перейшли на продаж яєць поштучно і ввели обмеження на кількість продукту для одного покупця. Громадяни РФ стали шикуватися у довгі черги біля вантажівок, де яйця продають за нижчими цінами.

Читайте також: