Зворушлива історія собаки Хатіко з Переяслава Київської області наголошує на стійкості та відданості тварин. Врятований будівельниками, які доглядали його влітку, Хатіко шукає своїх рятівників з моменту їхнього від'їзду.

Про це пише «pravda»

У його розпорядок дня входить відвідування автобусних зупинок, біг за автобусом №35 та спілкування з пасажирами, демонструючи неймовірну відданість своїй справі.

"Кілька місяців поспіль він приходить на зупинку о 7-й ранку і біжить за автобусом №35. На кожній зупинці вдивляється в пасажирів, гавкає та біжить далі, до наступної зупинки. І так щодня – з ранку до вечора він пробігає приблизно 70 кілометрів, майже не зупиняючись", – розповідають зоозахисники.

Робітники витягли Хатіко зі скрутної ситуації, обробивши його рани і надавши допомогу. Однак через обставини, що склалися, вони не змогли взяти його з собою, коли йшли.

Незважаючи на спроби відвезти Хатіко до притулку, він постійно повертається на автобусну зупинку, сумуючи зі спілкуванням з тими, хто колись надав йому доброту.

"Щодня Хатіко продовжує приходити на зупинку, п'є воду з калюжі, дозволяє себе погладити вже знайомим перехожим, обережно бере у них з рук їжу та біжить", - зазначають у зоозахисній організації "У добрі руки".

Ця історія перегукується зі знаменитою історією про Хатіко, вірного собаку акіта з Японії, який роками віддано чекав на свого померлого господаря на вокзалі.

Собака шукає своїх рятівників
Собака шукає своїх рятівників

Захисники прав тварин зараз шукають для Хатіко люблячу родину, сподіваючись, що він зможе перенаправити свою непохитну відданість новому, дбайливому власнику.

"Віримо, що Хатіко зможе переключити свою увагу на Людину, до якої захоче піти, і стане їй вірним другом", - зазначають вони.

Оповідання відображає міцні зв'язки, які можуть виникнути між людьми та тваринами, наголошуючи на важливості співчуття та відповідальності у поводженні з нашими чотирилапими друзями.

Читайте також:

Прогноз ринку вторинної нерухомості Києва у 2024 році

Sony показала свій перший електромобіль, яким можна керувати за допомогою PlayStation 5.

Здолає не кожен: скільки доведеться заплатити за один місяць страхового стажу, що бракує.