Кімнатні рослини не тільки тішать око, а й сприятливо впливають на мікроклімат у будинку. Але для того, щоб вони завжди були здорові, рослинам необхідний постійний правильний догляд. При цьому він обов'язково включає правильний полив.

Так, досвідчені квітники кажуть, що при поливі потрібно дотримуватися золотого правила – краще поливати квіти меншою кількістю води, але часто. Ще б пак, надлишок води, так само як і її недолік, погано позначаються на здоров'ї рослин.

Наприклад, при нестачі рідини листя виглядає пониклим, стає дуже м'яким, а квітки і бутони швидко в'януть. При надлишку води листя починає гнити, на грунті з'являється пліснява, рослина незабаром уповільнює свій ріст.

А ще не можна поливати квіти вдень. Вся річ у тому, що вдень тепло і яскраво світить сонце, тому вода швидко випаровується з ґрунту та листя. Якщо полити квіти, вона піде вгору, а коріння не зможе насититися. Крім того, через краплі води, що залишаються на листі, рослини можуть отримати сонячні опіки - це не тільки зашкодить квіти, але й дозволить поширюватися шкідникам.

А ще тепла погода сприяє розвитку грибкових захворювань на листі та корінні рослин. Спори розвиваються від стабільної вологості та парникового ефекту.

До речі, взимку більшість квітів потребують поливу 1 раз на 1-2 тижні. А влітку насичувати кореневу систему водою потрібно частіше. Великі кімнатні рослини з великим листям (наприклад, гібіскус) рекомендується влітку поливати кілька разів на добу. Цибулинні квіти, навпаки, не люблять вологу. Поливати такі рослини потрібно дуже акуратно, спрямовуючи струмінь води до стін горщика, а не на саму цибулину.

Також дуже важливо підібрати правильну температуру води для поливу. Від теплої води листя стає кволим і тьмяним, а холодна вода сприяє появі плям на листках. Ідеальний варіант для поливу – вода кімнатної температури.

Доведуть вас до мігрені та виснаження: які кімнатні рослини викликають головний біль