Більшість холодильників зберігають холод протягом 24 годин. Морозильні камери – більше. Морозильний відсік, вбудований в холодильну камеру, тримає температуру приблизно 16 годин. Навіть маленька морозилка в малогабаритних холодильниках зберігає холод до 10 годин.

Однак тут є кілька факторів впливу. І перший — це стан холодильника, наскільки він новий і сучасний. Так, наприклад, стара модель, якій більше 10 років, зберігає продукти в прохолоді не більше 10 годин. Іноді це навіть три-чотири години, що зовсім не втішає.

Скільки часу холодильник тримає холод після відключення залежить і від самої моделі, а не лише від віку техніки.

Ще один момент, який впливає на тривалість збереження холоду, – кількість продуктів. тривалість температурного режиму Таке правило застосовано і до холодильників.

Як зберегти холод у холодильнику при відключенні електрики

Але якщо ви хочете зберегти температурний режим довше, можна скористатися кількома лайфхаками.

І перше правило, яке слід дотримуватися після відключення електрики, – уникайте заглядання в холодильник без особливої ​​потреби. Так ви не впускатимете всередину тепло.

Також радимо переглянути продукти в холодильнику і викинути ті, які вже почали псуватися. І пам'ятайте, якщо світла немає давно, перевірте температуру в холодильнику за допомогою термометра. Якщо вона вище 4 ° С, продукти можуть зіпсуватися. Адже ідеально для вмісту в холодильнику - 4°С або нижче, в морозильній камері - 0°С або менше. Але продовжити потрібний температурний режим можна за допомогою сухого або звичайного льоду, а також заморожених контейнерів з водою.

Придбайте блочний або сухий лід

Він додасть кілька годин до збереження холоду після вимкнення світла. З його допомогою можна чотири години не переживати через продукти в самому холодильнику та більше доби – у морозильній камері. Просто покладіть блочний або сухий лід у холодильник та морозилку, коли зникне електроенергія.

Лід та заморожені пляшки

Зі збереженням температурного режиму в холодильнику чудово впорається і звичайний лід або заморожена у пляшках вода. Якщо світло відсутнє більше 5 годин, це стане справжнім спасжилетом.

Контейнери з водою

Холодильник краще триматиме холод після відключення, якщо скористатися контейнерами з водою. Вони зберігають у холодильнику потрібну температуру ще кілька годин після зникнення електроенергії.

Читайте також:

Доведеться сидіти без холодильників та телевізорів: коли боржникам почнуть відключати електрику

Про це секрет знає не кожна господиня: для чого губки для миття посуду класти в холодильник

Завжди врятує: простий та ефективний спосіб позбутися неприємного запаху з холодильника без зусиль

Небезпечно і для приладів, і для вашого життя: які предмети в жодному разі не варто тримати на холодильнику