Квашена капуста - це смачний та корисний продукт, який містить безліч вітамінів, мінералів та ферментів. Вона допомагає покращити травлення та зміцнити імунітет. І готувати квашену капусту легко, особливо якщо при цьому використовувати звичайний пакет.

Докладніше про приготування квашеної капусти у звичайному пакеті читайте у нашому матеріалі.

Квашена капуста в пакеті - це простий і швидкий спосіб приготувати цю закуску. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Соль - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Оцет - 50 мл
  • Вода - 500 мл
  • Пакет для заморожування із зіп-застібкою - 1 шт.

Спосіб приготування

  1. Капусту наріжте великою соломкою, моркву тонкою. Перемішайте овочі у великій мисці.
  2. У каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор та оцет. Варіть маринад на середньому вогні 5 хвилин, потім зніміть з|із| вогню і остудіть.
  3. У пакет для заморозки покладіть капусту з морквою, залийте маринадом, видавіть повітря і закрийте застібкою.
  4. Перемішайте пакет, щоб маринад рівномірно розподілився по овочах.
  5. Поставте пакет у холодильник на 2-3 дні, періодично перевертаючи та масажуючи.
  6. Готову квашену капусту можна зберігати у холодильнику до двох тижнів.

Рекомендації

  • Для квашеної капусти найкраще використовувати білокачанну капусту пізніх сортів.
  • Щоб капуста вийшла хрусткою, її необхідно дрібно нашаткувати й ретельно перетерти з сіллю.
  • Для маринаду можна використовувати інші спеції, наприклад, чорний перець, лавровий лист, гвоздику.
  • Якщо ви хочете отримати гостріший смак, додайте в маринад більше оцту.

Читайте також:

Можна вдома з'їсти, і на роботу взяти: рецепт ситного салату з Мівіною, ковбасою, яйцем та солоним огірком

Допоможе скинути зайві кілограми: рецепт швидкого та бюджетного салату, який можна готувати щодня

Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді