Маленьким дітям цікаво все - і комашка, і смітинка. Більш того, вони люблять пробувати речі не тільки на дотик, але й на смак та рослини не виняток. Саме тому так важливо знати, які квіти потрібно тримати подалі від малюків, щоб не нашкодити їх здоров'ю.

Аглаонема

Назва цієї вічнозеленої трав'янистої рослини утворена від двох грецьких слів: "aglos" - яскрава (блискуча) та "nema" - нитка (тичинка). Ця квітка при самозапиленні може дати невеликі червоні ягоди. Саме в цих плодах і стеблах аглаонема містить отруйні речовини, що подразнюють слизові людини, тому становлять небезпеку для маленьких дітей і тварин. Сік рослини їдкий і викликає набряк слизової оболонки. Дуже небезпечний сік при влученні у вічі. Водночас ця рослина бореться зі стрептококами, поглинає з повітря фенольні та бензольні домішки, виділяючи в атмосферу аероіони.

Монстр

У соку монстери є речовини, що викликають подразнення шкіри та запалення слизової оболонки. Також якщо дитина спробує квітку до смаку, це може призвести до серйозних отруєнь, які потребують медичного втручання.

Фікус

Якщо ця рослина є просто окрасою будинку, то здоров'я у безпеці. Шкідливий фікус може бути в тих випадках, коли його вживають або використовують з лікувальною метою. Вся справа в його соку, який може викликати алергічні реакції і роздратування при попаданні на шкіру.

А ще випари фікуса містять велику кількість фітонцидів, особливо небезпечних для немовлят. Пори потрапляючи в дихальні шляхи малюка, можуть спричинити алергію.

Особливо небезпечними вважаються такі різновиди як фікус петіоларису та бенджаміну. До того ж фікуси вночі інтенсивно поглинають кисень у приміщенні, після чого може боліти голова.

Читайте також:

Рослина подякує гарним квітам: як «мити» фіалку і не пошкодити їй

Тараканів у квартирі більше не буде: яка рослина прожене цих непроханих гостей раз і назавжди

Гроші випаровуватимуться на очах: ​​які кімнатні рослини притягують невдачі та бідність