Укрпошта ініціювала проект, спрямований на перерахування пенсій та соціальних допомог українським біженцям, які проживають за кордоном. На початковому етапі проекту основна увага приділяється українським пенсіонерам у Польщі, а на наступних етапах планується розширення та охоплення інших країн.

Про це пише «obozrevatel»

Згідно з повідомленням Укрпошти, громадяни України за кордоном тепер можуть отримати свої пенсії за допомогою міжнародних поштових переказів. Щоб полегшити процес та отримати нараховану пенсію чи грошову допомогу, фізичні особи можуть виконати такі дії:

Подайте заявку в електронному вигляді на сайті Укрпошти.

Подайте паперову заяву, надіславши її за наступною адресою:

в електронному вигляді на сайті "Укрпошти";

у паперовому форматі та надіслати його за адресою: АТ "Укрпошта", вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001 Україна (JSC Ukrposhta, str. Khreshchatyk, 22, Kyiv, 01001, Україна).

Важливо зазначити, що міжнародний поштовий переказ буде надіслано одержувачу через місяць після подання заяви та доставлено на адресу тимчасового проживання. Щоб вимагати перекладу, фізичні особи повинні мати при собі дійсний документ, що засвідчує особу.

Укрпошта наголошує на важливості дотримання цих процедур для безперешкодного та своєчасного переказу коштів. Ця ініціатива спрямована на надання необхідної фінансової підтримки українським біженцям за кордоном, починаючи з пенсіонерів у Польщі та розширюючи допомогу тим, хто перебуває в інших країнах у найближчому майбутньому.

"Важливо! Міжнародний поштовий переказ буде доставлено одержувачу у місяці, наступному за місяцем, у якому було надіслано заяву, на адресу тимчасового перебування. Для отримання перекладу необхідно мати при собі документ, що засвідчує особу", – зазначили у компанії.

Читайте також:

Тепер ви будете хвалитися цим рецептом: готуємо домашню курячу ковбасу зі свининою та сиром

Найкраще це знати заздалегідь: українцям розповіли, як дізнатися загальну вартість кредиту

Ви здивуєтеся результату: як виростити домашні мандарини, посадивши їх кісточки