2024 року ООН продовжить свою активну допомогу Україні, охоплюючи цим гуманітарним ініціативам 350 тисяч людей з інвалідністю.

Йдеться про фінансову підтримку, яка може досягати до 3250 гривень на одну особу. Засідання робочої групи Проекту реформ гуманітарної допомоги та міжнародного розвитку для України (PeReHID) призвело до оголошення додаткових заходів підтримки у вигляді виплат пенсіонерам від Всесвітньої Програми Допомоги ООН (ЗПС ООН) та на 2024 рік.

Ця нова ініціатива спрямована на ту саму аудиторію, що й у 2023 році, коли пенсіонери, які мешкають у зонах бойових дій або на територіях близьких до фронту, могли розраховувати на додаткові виплати.

Важливою умовою було те, щоб розмір їхньої пенсії не перевищував 3250 гривень і вони не отримували раніше допомоги від ООН чи інших міжнародних організацій, а також не були внутрішньо переміщеними особами.

Наголосимо, що розмір доплати безпосередньо залежить від розміру пенсії похилого віку.

Наприклад, якщо пенсія становить 2400 гривень, додатково нараховують 850 гривень. У разі якщо розмір пенсії дорівнює 3000 гривень, сума доплати від ООН становить 250 гривень.

Всі ці кошти перераховуються на картку пенсіонера одночасно з основною пенсійною допомогою. Конкретні механізми та процедури здійснення цих доплат від ООН до пенсій у 2024 році наразі залишаються невизначеними.

Читайте також: