Спекотна погода, як розпечений ніж в олію, завалилася на Західну Австралію. У деяких районах штату температура вже досягла +47 градусів за Цельсієм, що є рекордом для цієї пори року.

Докладніше про те, що Австралію охопила рекордна спека, інформує Reuters.

Повідомляється, що деякі райони Західної Австралії охопила аномальна спека, що значно підвищує ризик лісових пожеж у цьому величезному штаті.

Бюро метеорології Австралії оголосило попередження про "екстремальну спеку" для віддалених районів штату. Синоптики попереджають, що температура цих вихідних буде досягати +47 градусів за Цельсієм, що більш ніж на шість градусів вище за середній січневий максимум.

У шахтарському містечку Парабурду вже зараз опівдні стовпчик термометра піднявся до +42,7°.

Найвищу температуру за всю історію спостережень в Австралії +50,7° було зафіксовано в аеропорту Онслоу 13 січня 2022 року.

Спекотна погода становить серйозну загрозу для лісів Західної Австралії, які вже перебувають у стані підвищеної пожежної небезпеки.

"Дуже жаркі та сухі умови у поєднанні зі свіжими південними вітрами та свіжим та сильним морським бризом створять ідеальні умови для поширення вогню", — кажуть австралійські синоптики.

На початку січня неподалік Перта - столиці штату Західна Австралія - ​​сталася масштабна лісова пожежа, яка в результаті вийшла з-під контролю, і навіть довелося владі евакуювати місцевих жителів у прилеглих населених пунктах.

Читайте також:

Справжнє вогняне пекло: у Росії після потужної повітряної атаки вже 5 годин палає нафтобаза

Потужні удари дронами по нафтобазі у Брянську: з'явилися перші деталі

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти