Скарби з найціннішого у світі затонулого корабля виставлені в Нью-Йорку через 400 років після того, як вони опустилися на дно моря біля узбережжя Флориди.

Про це пише Daily Mail.

Очікувана цього року The Winter Show пропонує рідкісний погляд на три історичні предмети, знайдені після аварії корабля "Нуестра Сеньйора де Аточа", зокрема смарагдовий хрест, королівську державу і золоту каблучку зі смарагдами.

Корабель "Нуестра Сеньйора де Аточа" зі всіма скарбами Нового Світу, що належали іспанському королю Філіпу IV, залишили Гавану на початку вересня 1622 року. На борту були 265 осіб, 40 тонн срібла, золота та різних багатств, вивезених з Колумбії, Перу, Мексики та Венесуели.

Але іспанський галеон та його споріднений корабель "Санта-Маргарита" затонули на дно океану після того, як ураган обрушився всього через декілька днів після початку приреченої подорожі. Загинули сотні людей, зокрема багаті колонізатори, які привезли з собою свої особисті коштовності.

Вантаж золота, срібла, міді, тютюну та дорогоцінного каміння був настільки великий, що його транспортування на "Нуестра Сеньйора де Аточа" зайняло два місяці. Скарби, багато з яких були взяті з шахти Музо в Колумбії і сьогодні оцінюються в 1,1 мільярда доларів, затонули на дні океану від Маркізських островів до Драй-Тортугас.

Читайте также:

Прям какая-то мистика: ученые нашли на дне океана загадочный шар золотого цвета

Назад в прошлое: ученые возродят животное, исчезнувшее с Земли 2000 лет назад

Ледник Судного дня несет угрозу для людей: ученые спрогнозировали будущее Земли

Спустя 500 миллионов лет назад: ученые нашли причину массового вымирания на Земле