Ми всі знаємо, що деякі овочі необхідно споживати в перші дні після покупки, інакше вони швидко зіпсуються, наприклад помідори, огірки або листовий салат. Однак є і так звані "довгожителі" - овочі, які можуть зберігатися довше за місяць. Але дотримання правил зберігання таких овочів може суттєво збільшити термін придатності.

Докладніше про те, які два овочі ніколи не можна зберігати разом, читайте у нашому матеріалі.

Ці два овочі - картопля та цибуля. Але чому? Виявляється, цибуля виділяє газ етилен, органічна сполука, яка не є шкідливою для людини, але смертельною для картоплі. Картопля, поглинувши цей газ, починає псуватися, стаючи м'якою за 3-4 дні. Однак цибуля не єдиний овоч, який слід уникати зберігати поряд із картоплею. Також є джерелами етилену помідори та деякі фрукти, такі як банани та яблука.

Картопля, у свою чергу, також може негативно впливати на цибулю. Якщо ви помічали, як цибуля виділяє рідину і стає м'якою, можливо, це відбувалося тому, що вона лежала поряд з картоплею, яка містить багато вологи. Тому важливо не допускати дотику цих двох овочів як у магазині, так і в домашніх умовах.

Щоб картопля зберігалася добре, необхідні певні умови. Насамперед, забезпечте сухість, щоб уникнути загнивання від надлишку вологи. Також важливо зберігати його у темряві, щоб уникнути утворення зелених плям, що містять токсин соланін, який може викликати ракові захворювання, а також псувати смакові якості продукту. Необхідно також забезпечити циркуляцію повітря, щоб зберегти картоплю твердою та свіжою.

Уникайте зберігання картоплі у герметичних контейнерах, оскільки це може порушити необхідну сухість продукту. Також не рекомендується зберігати картоплю в холодильнику, де вона буде схильна до зайвої вологості. Заморожувати картоплю, однак, можна, але перед цим її слід зварити. Також важливо пам'ятати, що після очищення та промивання картоплі від бруду його слід викласти на паперовий рушник для зменшення зайвої вологи. Це важливо, оскільки картопля швидко вбирає вологу, і надлишок води може зіпсувати її смак.

Читайте також:

Це потрібно знати, щоб не отруїтися: як довго можна зберігати домашню консервацію

Допоможе цибулиння: як правильно зберігати моркву на балконі, щоб вона не псувалася до весни

Він не гнитиме і не проростатиме: як правильно зберігати цибулю, щоб вона була свіжою всю зиму