Якщо ви зауважуєте, що виноград починає засихати, то не варто запускати цей процес і ігнорувати його. Це може призвести до врожайних втрат або навіть повної втрати врожаю. Є кілька причин, чому виноград може почати сохнути, і зараз ми розглянемо їх докладніше.

Докладніше про те, з яких причин починає гнити виноград у саду, читайте у нашому матеріалі.

Перша причина – надлишок ягід на молодих слабких гілках. Деякі садівники можуть забути, що не можна перевантажувати молоді виноградні кущі, оскільки вони не здатні виносити таке навантаження. Це може призвести до висихання частини ягід на гілках.

Рекомендується залишати трохи більше шести зав'язей на молодому виноградному кущі. Через чотири-п'ять років після посадки винограду кількість зав'язей на гілки можна перестати контролювати.

Також причиною засихання винограду можуть бути його хвороби. Для профілактики краще попередньо обробити виноград перед початком сезону. Висушені грона винограду можуть бути викликані плямистим антракнозом або хибною борошнистою росою.

Необхідно звернути увагу на захист винограду від комах, що допоможе знизити кількість шкідників. Комахи можуть серйозно впливати на кількість та якість урожаю. Деякі з них є особливо небезпечними для винограду, наприклад, підземна форма філоксери, павутинні кліщі та оси.

Обробка винограду від хвороб і комах допоможе виростити здоровіший і рясніший урожай.

Читайте також:

Не поспішайте їх викидати: яке добриво для хорошого врожаю можна зробити з перших бур'янів

Виросте розміром із кулак: що потрібно підсипати в лунку перед посадкою озимого часнику

Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай