Полуниця - це одна з улюблених рослин, яку дачники вважають за краще вирощувати на своїй ділянці. Ця ягода завжди актуальна – як у свіжому вигляді, так і у вигляді ароматного варення. До того ж, полуниця зазвичай дозріває на початку літа, і вже у червні можна насолоджуватися її яскравим та солодким смаком.

Докладніше про те, що потрібно зробити, щоб цього року полуниця вродила рекордний урожай, читайте у нашому матеріалі.

Однак у багатьох садівників виникають труднощі з отриманням хорошого врожаю полуниці. Але не впадайте у відчай, цю проблему можна подолати.

Дачники знають кілька хитрих прийомів, які допоможуть здобути багатий урожай навіть на старих грядках.

По-перше, для запобігання можливим хворобам слід обробити ґрунт. Це можна зробити за допомогою розчину мідного купоросу. Також відмінно захистить рослини від сірої гнилі застосування фунгіциду.

По-друге, полуницю необхідно підгодувати. Це рекомендується робити тричі за сезон, використовуючи розчин, виготовлений з чайної ложки сечовини на відро води.

По-третє, мульчування ґрунту допоможе запобігти росту бур'янів, які можуть пересохнути ґрунт та витягнути нутрієнти із ґрунту.

І нарешті, регулярний полив грядки також важливий, вирушайте за поливальним кухлем для поливу полуниці і не забувайте про поливання навіть після того, як зібрали врожай.

Читайте також:

Це потрібно знати, щоб не отруїтися: як довго можна зберігати домашню консервацію

Допоможе цибулиння: як правильно зберігати моркву на балконі, щоб вона не псувалася до весни

Він не гнитиме і не проростатиме: як правильно зберігати цибулю, щоб вона була свіжою всю зиму