Стало відомо, що у віці 82-х років помер Народний артист України Анатолій Миколайович Дриженко. Він запам'ятався українцям як видатний художник та ведучий телепередачі "Сказки діда Панаса".

Про непоправну втрату повідомив колектив Театру імені Василька. Анатолій Дриженко відійшов у вічність 31 січня.

Колектив театру висловив співчуття сім'ї актора, його друзям та глядачам. Відомо, що прощання з артистом відбудеться 2 лютого о 10.30 на сцені Театру імені Василя Василька.

Понад півстоліття корифей театру, провідний майстер Одеської української сцени, відомий артист театру та кіно дарував людям радість своєю творчістю. Мудрий, енергійний, щирий, щедрий Анатолій Миколайович був центром – душею колективу –
написали на сторінці театру.

Анатолій Дриженко народився на Черкащині, навчався на акторському факультеті Київського університету імені Карпенка-Карого. Працював в Одеському музично-драматичному театрі: там він відіграв понад 100 ролей.

У 39 років Анатолій Дриженко став Заслуженим артистом України, ще за 13 років його нагородили статусом народного. Він став першим одеситом, який отримав таке звання після розпаду СРСР.

На початку 2000-х Анатолій Дриженко викладав у школі, був ведучим дитячої телепрограми "Сказки діда Панаса".

Окрім театру Анатолій Дриженко знімався у кіно. На його рахунку понад десять робіт: "Посилання для Світлани", "Хліб дитинства мого", "Михайлюки", "Золоте теля", "Я-Ангіна!", "Пляж" та інші.

Читайте також:

Зніме нудоту і перестане голова боліти: як позбутися похмілля - Джеймі Олівер розкрив секрет