Однією з можливих проблем, з якою стикаються клієнти українських банків, є блокування їхніх рахунків у разі здійснення підозрілих операцій. Подібну ситуацію описав клієнт ПриватБанку, який зробив велику кількість грошових переміщень на карти інших осіб.

Докладніше про те, що ПриватБанк може заблокувати вашу картку, повідомляє "Мінфін".

Чоловік поділився своїм досвідом на порталі "Мінфін", зазначивши, що через велику кількість операцій із грошовими переказами зі свого рахунку на інші карти виникли проблеми. В результаті, ймовірно, було досягнуто встановлений щомісячний ліміт.

"Я спробував 30 січня зайти у свій акаунт у мобільному додатку, але мені видало помилку. Коли зателефонував 3700, автовідповідач повідомив, що мій рахунок заблокований і потрібно надати реквізити іншому банку для перерахування залишку коштів на рахунку", - розповів чоловік.

Справді, ПриватБанк встановлює певний ліміт на переказ коштів зі свого рахунку на інші карти – 200 переказів на місяць всередині України та 20 переказів за кордон. Перевищення цього ліміту може призвести до обмеження використання картки.

У своєму відкликанні чоловік також висловив інтерес до причини розірвання банківських відносин і запитав, чи міг би він продовжувати користуватися послугами банку, але завітавши до відділення, так і не отримав відповіді на ці питання.

У відповіді ПриватБанку можна було побачити, що всі вжиті заходи відповідають внутрішнім безпековим процедурам і вимогам фінансового моніторингу в Україні.

"Наразі обслуговування рахунку обмежене, відновити співпрацю з банком немає можливості", – відповіли клієнту у ПриватБанку.

Було пояснено, що при виході з банку можна перевести кошти, що залишилися, в іншу фінансову установу, однак чоловікові так і не вказали конкретну причину блокування рахунку.

Читайте також:

Будьте обережні: ПриватБанк може заблокувати картку без попередження. Що потрібно знати

Приватбанк видасть українцям допомогу: як можна отримати 6 тисяч гривень

ПриватБанк попередив про обмеження щодо обміну валюти. Що потрібно знати

ПриватБанк попередив: для отримання грошей доведеться їхати до відділення