Ні для кого не секрет, що майже всі кімнатні рослини люблять цукор (особливо кактуси). Ще б пак, цукрова підгодівля посилює їх зростання і покращує цвітіння. А ще цукор допомагає підтримувати квіти в зимовий час, коли вони страждають від нестачі світла. А от чого поливати огірки цукровою водою знають далеко не всі дачники. Але якщо ви одного разу поллете цукровою водою огірочки, вони вас так порадують, що ви завжди будете використовувати це підживлення постійно, адже огірки стануть більшими і смачнішими, солодшими і соковитішими.

Додати цукор у воду і полити чи обприскати огіркову грядку. Чули про таку хитрість, але не знаєте - навіщо? Виявляється, огірки дуже люблять тепло та підживлення. Їх треба підгодовувати майже щотижня, тому що вони ростуть швидко і швидко вбирають все харчування з ґрунту.

Цукор це дуже гарне підживлення для будь-якої рослини особливо для огірків. Це просте добриво допоможе формуванню великих плодів на огіркових кущах. Крім того, після води з цукром огірки порадують навіть найвибагливіших гурманів своїм смаком – вони будуть солодкими та соковитими.

Поливаючи розчином цукру огірки раз на 10 днів ви дасте їм дуже багато енергії для зростання та розвитку. Доведено, що рослини здатні засвоювати цукор корінням використовувати цю енергію для дихання та харчування своїх клітин.

Цукрова вода для огірків: як правильно приготувати

Просто розчинити цукор у воді і полити цією сумішшю недостатньо, ви не досягнете бажаного результату.

Візьміть глибокий посуд і налийте в нього велику кількість води. Поставте ємність на увімкнену плиту. Як тільки вода закипить, додайте|добавляйте| цукровий пісок. На кожний 1 літр води потрібно додавати 3 столові ложки цукру.

Розчин потрібно остудити перед використанням на грядці, де ростуть огірки.

Рідину можна перелити в лійку або використовувати пульверизатор.

До речі, ще краще, ніж цукор підійде для підживлення огірків глюкоза, що продається в аптеках. Ось як приготувати добриво з глюкози: потрібно на літр теплої води або одну чайну ложечку аптечного розчину глюкози або одну таблетку.

Зауважте, що поливати солодкою водою можна не лише огірки, а й квіти та взагалі різні рослини. Підживлення цукровою водою, як і будь-які підживлення, краще проводити в ранкові або вечірні години, коли сонце не таке активне, щоб уникнути опіків листя.

Читайте також:

Можна вдома з'їсти, і на роботу взяти: рецепт ситного салату з мивіною, ковбасою, яйцем та солоним огірком

Для тих, хто любить смачно закусити: рецепт намазки на хліб із сала, часничку та маринованого огірочка

Від такої смакоти ви навряд чи відмовитеся: рецепт курячих рулетиків з сирним сиром та маринованими огірками

Справжня страва з багатих панських будинків: рецепт салату з язиком, картоплею та солоними огірками