Формування коренеплодів неправильної форми - це поширена проблема, з якою стикаються багато городників.

Не завжди вдається виростити ідеально рівні та красиві моркви, іноді вони виходять кривими, гіллястими або з великими потовщеннями. Однак, є кілька простих правил, які можуть допомогти покращити форму та якість урожаю.

Перше правило – це правильний полив.

У різні періоди зростання та розвитку моркви вона потребує різної кількості води. Відразу після посадки насіння й у перші півтора місяці зростання морквина потребує регулярного поливу. Однак, не варто перестаратися, уникайте заливання ґрунту.

Після проріджування рослин полив роблять рідше, але ряснішим. Важливо, щоб волога досягала глибоких шарів ґрунту, щоб коріння могло рівномірно розвиватися. Через місяць після появи сходів поливати моркву потрібно лише в періоди спеки, коли ґрунт висихає швидше.

Друге правило стосується підживлення.

Морквина добре реагує на оброблений ґрунт у міжряддях. Однак це слід робити вчасно, коли сіянцям виповниться місяць.

Не забувайте про мінеральні добрива, вони забезпечують рослину всім необхідним для здорового росту та розвитку.

Починати підживлення слід з карбаміду, а потім використовувати сірчанокислий кальцій та суперфосфат. Ці добрива дозволять морквині отримати необхідні поживні речовини для формування міцних та здорових коренеплодів.

Третє правило - це дотримання правильного режиму поливу та підживлення відповідно до потреб рослини.

Недотримання цих правил може призвести до появи неправильної форми коренеплодів.

Пам'ятайте про необхідність балансу та уважно стежте за станом ґрунту та рослин, щоб отримати гарний урожай моркви з рівними та красивими коренеплодами.

Читайте також: