У сучасному світі, де вибір посуду величезний, багато хто забуває про прості та ефективні рецепти з минулого. Сьогодні ми поділимося лайфхаком від наших бабусь, як зробити антипригарне покриття на сковороді своїми руками.

Докладніше про те, що потрібно зробити зі сковорідкою, щоб на ній більше нічого не пригорало, читайте у нашому матеріалі.

Навіщо це потрібно?

  • Економія Вам не потрібно переплачувати за сковороду з антипригарним покриттям.
  • Безпека: Ви можете бути впевнені у безпеці використання такої сковороди, адже покриття буде натуральним.
  • Ефективність: Саморобне покриття відмінно запобігає прилипанню їжі.

Що вам знадобиться:

  • Сковорода
  • Сіль
  • Рослинна олія

Як зробити:

  1. Нагрійте сковороду на середньому вогні.
  2. Насипте в неї склянку солі.
  3. Смажте сіль 15-20 хвилин, помішуючи лопаткою.
  4. Залишіть сковороду остигати.
  5. Видаліть сіль і промийте сковороду теплою водою без миючого засобу.
  6. Висушити сковороду на вогні.
  7. Нанесіть на сковороду кілька крапель олії.
  8. Розігрійте сковороду на невеликому вогні протягом 3 хвилин.
  9. Повторіть кроки 7-8 ще двічі.
  10. Протріть сковороду сухою серветкою.

Ваша сковорода з антипригарним покриттям готова!

Порада:

  • Використовуйте тільки рафіновану олію.
  • Не мийте сковороду в посудомийній машині.
  • Не використовуйте абразивні миючі засоби.

Тепер ви можете готувати смачну та здорову їжу без прилипання та підгорання!

Читайте також:

Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали.

Вам захочеться втекти з дому: чому не можна залишати немитий посуд на ніч

Допоможе звичайна гірчиця: як швидко відмити посуд до ідеального блиску. Про миючі засоби ви забудете