Коли ми говоримо про загадки Червоної планети, Марса, ми часто уявляємо собі таємничі ландшафти, потойбічні пейзажі і можливість життя в минулому або навіть теперішньому.

Однак, одна з найцікавіших загадок Марса пов'язана з його поверхнею, посипаною різноманітними об'єктами невідомого походження.

Дослідники повідомили, що на поверхні Марса нагромадилася величезна кількість сміття, переважно залишки від космічних апаратів, які ми, люди, відправляли на дослідження цієї планети. Серед них - уламки, парашути, апарати, теплові захисту та безліч інших деталей.

За півстоліття більше семи тонн такого "марсіанського сміття" накопичилося на поверхні Марса, починаючи від радянського апарату Марс-2, який першим досяг поверхні Марса в 1973 році, і закінчуючи недавнім зламаним марсіанським вертольотом Ingenuity.

Однак, крім цього сміття, на фотографіях, переданих з Марса на Землю, спостерігаються дивні об'єкти, які неможливо зарахувати до земного походження.

Деякі з них мають форму, що нагадує "літаючі тарілки", хоча, звичайно, це лише гіпотези та припущення.

Професор Джейсон Райт з Університету Пенсільванії припускає, що ці високотехнологічні об'єкти могли належати не тільки прибульцям, але й марсіанам, що вимерли, або навіть попереднім цивілізаціям, які, можливо, існували на Марсі задовго до появи людства.

Отже, Марс залишається як об'єктом наукового дослідження, а й центром уваги тих, хто прагне розкрити його таємниці і розгадати загадки, які приховує цей загадковий світ.

Читайте також: