Впевнені, що ніхто не буде сперечатися, що найсмачніші котлети виходять з м'яса, яке ти сам перепустив через м'ясорубку і відразу посмажив. Ось тільки не завжди є час та бажання цим займатися. Саме тому багато господинь, бажаючи запас запастися продуктами, роблять котлети і прибирають їх в морозилку. Стало відомо, як потрібно розігрівати готові заморожені котлети, щоб вони не перетворилися на кашу, а сковорідка – на вугілля.

І справді, заморожені котлети можуть серйозно заощадити час та сили, якщо потрібно щось приготувати на вечерю, а після напруженого робочого дня вже немає бажання стояти біля плити.

До речі, котлети з морозилки перед смаженням розморожувати не можна, інакше вони під час смаження розваляться, прилипнуть до сковороди. Котлети можна дістати з морозилки, поки нагрівається сковорода, нехай постоять за кімнатної температури, але розморожувати їх не треба.

До того ж за смаком розморожені котлети будуть жахливими - зовсім не такими, як задумував виробник.

Насамперед потрібно розігріти сковороду з олією, але не розжарювати її. Інакше є небезпека, що олія від зіткнення із замороженою котлетою почне "плюватися", бризкатися і шипіти. Можна отримати серйозні опіки. Так що якщо ви бачите, що масло починає трохи димитися, краще зняти сковороду з вогню і дати їй охолонути пару хвилин. А потім класти туди котлети.

Перегріти сковороду погано. Недогріти теж. Оскільки до холодного дна котлети точно прилипнуть і розваляться.

важливо!

  • Сковороду слід брати високу та з кришкою. Таким чином, підтримуватиметься оптимальна температура для приготування заморожених продуктів.

Процес смаження заморожених котлет:

  • Викладаємо ряд котлет на сковороду та обов'язково накриваємо кришкою.
  • Обсмажуємо під кришкою до 7 хвилин із кожного боку, щоб котлети схопилися.
  • Після того, як котлети зарум'яняться з двох сторін, продовжуємо їх готувати, тільки перерви між перевертаннями скорочуємо до 3 хвилин.
  • Смажити котлети-напівфабрикати продовжуємо від 15 до 20 хвилин, не забуваючи постійно перевертати. Завдяки цим старанням котлети поступово просмажаться і не будуть сирими всередині.

До речі, є нюанс у тому, як смажити заморожені котлети в паніровці – з такого продукту не потрібно забирати іній. Така дія призведе до порушення шару панування, відповідно до деформації структури самого напівфабрикату.

Є ще один спосіб приготування заморожених котлет, яким часто користуються ресторанами.

Приготування:

Заморожені котлети залишаємо при кімнатній температурі на годину, щоб трохи підтанули.

Далі на розігріту сковороду наливаємо трохи олії, кладемо шматочок вершкового масла і пару хвилин обсмажуємо котлети з двох боків до легкого рум'янцю.

Обсмажені на сковороді котлетки викладаємо на лист, покритий фольгою, за смаком перчимо і запікаємо 25 хвилин при температурі 100 градусів, увімкнувши режим конвекції.

Після закінчення 25 хвилин слід витягнути котлети з духовки, розігріти духовку до максимальної температури, увімкнувши режим гриль і відправити деко з котлетами ще на 3 хвилини.

Скільки хвилин смажити заморожені котлети, залежить від виду м'яса:
  • індичка – 8 хвилин;
  • курка – 10-12 хвилин;
  • свинина та яловичина – 20 хвилин.

Також важливо знати, як смажити заморожені рибні котлети – близько 15 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою або вилкою, відокремивши від котлети шматочок. Сік усередині має бути прозорим, м'ясо - світло-білим, але в жодному разі не червоним зі слідами крові.

Як посмажити заморожені котлети в духовці

Тут принцип той самий, що і у випадку зі сковородою - вам потрібно розігріти духовку до 150-200 градусів, викласти у форму, змащену олією, котлети, і готувати вказану кількість часу. Можна періодично перевертати, щоб напівфабрикат дійшов до потрібної кондиції.

Читайте також:

Вони самі будуть проситися в рот: рецепт рибних котлет із болгарським перцем та морквою по-одеськи

Секрет дуже простий: що потрібно зробити, щоб при жарінні котлет масло не бризкало по всій плиті

Виходять дуже ніжними: рецепт рибних котлет у томатному соусі з маленьким секретом

Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем

Не дарма тітка Циля прославилася на всю Одесу: рецепт єврейських курячих котлет із крохмалем та майонезом