Війна в Україні триває ось уже два роки, і за цей час українська влада та Збройні сили стикалися з безліччю викликів. Але найголовніший - нестача боєприпасів. Але Британія – наш вірний друг та союзник – обіцяє вирішити цю проблему.

Докладніше про те, що Британія надасть Україні сотні мільйонів євро на снаряди, інформує Business Recorder.

Повідомляється, що Україна отримає необхідне забезпечення стратегічними боєприпасами у 2024 році. Під час анонсу Великобританія заявила про намір інвестувати 245 мільйонів фунтів стерлінгів (286 мільйонів євро) на підтримку Збройних сил України протягом року.

Видання процитувало заяви міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса. Він висловив вдячність за продемонстровану українськими військами ефективність, проте наголосив на важливості подальшої підтримки з боку міжнародної спільноти, сказавши:

"Вони не зможуть виграти цю боротьбу без підтримки міжнародної спільноти – і саме тому ми продовжуємо робити все можливе, щоб Україна могла продовжувати боротися за перемогу".

За словами представників британського Міноборони, фінансування спрямоване на "придбання та активацію ланцюжків постачання вкрай необхідних артилерійських боєприпасів для збільшення резервів України".

Читайте також:

Зеленський зробив важливу заяву щодо мобілізації та про втому людей: що потрібно знати

Путін "подарував" Навального на 70-річчя одному дуже важливому другу: випливли нові деталі гучної справи

Українців приголомшили новиною: хто не зможе вийти на пенсію та з чим це пов'язано