Якщо вірити доктору геологічних наук, директору навчально-наукового інституту "Інститут геології" Сергію Вижві, то ймовірність землетрусів в Україні є невеликою. Вони можливі лише в Криму, Одеській області та на Прикарпатті - у се­редньому їх бу­ває від 30 до 200 на рік, але землетруси в Україні дуже слаб­кі. Несподівано для всіх відчула Полтавщина.

Так, стало відомо, що в ніч на 1 березня в Решетилівському районі Полтавської області стався землетрус амплітудою 3,6.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

"Епіцентр землетрусу розташований у Решетилівському районі Полтавської області, на захід від м. Полтава, на глибині 10 км. За класифікацією землетрусів належить до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які перебувають у спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", – йдеться в повідомленні Головного центру спеціального контролю.

За класифікацією землетрусів, його віднесли до ледве відчутних. Коливання відчувалися тільки окремими людьми, які знаходилися в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах.

Подібні за силою землетруси у Полтавській області реєструвалися і раніше, зокрема останні із них 23 липня, 8 червня, 26 травня та 14 січня 2023 року з магнітудами 2,6, 3,7, 3,5 та 2,7 бала.

Зазначимо, що те­ри­то­рія Ук­ра­їни ле­жить на від­ста­ні 40–60 км від се­ре­ди­ни хреб­тів, де зус­трі­ча­ють­ся дві по­туж­ні ма­те­ри­ко­ві пли­ти. Саме тому зем­летру­си, які відбуваються на на­шій те­ри­то­рії, на­ба­га­то слаб­ші, ніж ті, які від­бу­ва­ють­ся все­ре­ди­ні сей­смо­ак­тивних по­ясів пла­не­ти.

Читайте також:

Справжнє новорічне пекло в Японії: країну накрило 5-метровими хвилями цунамі, земля тремтіла від землетрусів

Це поганий знак: поряд з Україною сталося одразу два землетруси. Що відомо