Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував прогноз сонячної та геомагнітної активності на 4-6 березня 2024 року.

Очікуються потужні магнітні бурі з різним рівнем впливу на людей і техніку, що класифікуються за шкалою К-індекс варіюється від 2 до 9. Прогноз передбачає, що 4 березня очікується геомагнітна активність з К-індексом 7 (червоний рівень), що означає потужну магнітну бурю з потенційними наслідками добробуту.

Прогнозується, що 5 березня шторм трохи послабшає, а індекс К на рівні 6 залишиться сильним. До 6 березня існує можливість подальшого ослаблення. Важливо відзначити, що прогнози можуть оновлюватись кожні три години, оскільки дослідники сонячної активності постійно уточнюють свої дані.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Прогноз потужних магнітних бур 4-6 березня 2024 року, випущений Центром прогнозування космічної погоди, викликає побоювання щодо можливих наслідків як для людей, так і для електронного обладнання.

Хоча шторм може трохи послабшати 5 березня з К-індексом 6, він залишається грізним. Імовірні подальші оновлення, що підкреслюють динамічний характер прогнозів космічної погоди та необхідність виявляти пильність у періоди підвищеної геомагнітної активності.

Читайте також:

Українців готують до смарт-мобілізації: що це таке і як це працюватиме

Будуть сюрпризи: якою буде погода у Києві протягом весни

Відлига, а потім одразу мороз: чим небезпечно ставити машину на ручник у таку погоду