Вирощування перцю потребує тривалого вегетаційного періоду, що змушує починати з розсади, вирощеної в домашніх умовах.

Час цього процесу залежить від різних факторів, таких як сорт, клімат та передбачувана дата посадки на відкритому повітрі. Зазвичай насіння перцю сіють за 60-80 днів до висадки в сад (у березні).

Для України з її помірним кліматом оптимальне вікно для посіву перцю на розсаду у березні припадає на першу половину місяця.

Так, цей період добре поєднується зі сприятливими умовами, включаючи підвищену температуру ґрунту, що сприяє проростанню насіння, і досить довгий світловий день для сталого зростання.

Більше того, перша половина березня може похвалитися кількома сприятливими днями за місячним календарем, що підвищує шанси успішного проростання. Сприятливі місячні періоди сягають і другу половину березня.

Вирощуємо перець, фото: youtube.com
Вирощуємо перець, фото: youtube.com

Ось список рекомендованих днів за місячним календарем для посіву перцю на розсаду в березні:

13-те число: цей день, відзначений зростаючим місяцем у знаку Стрільця, сприяє зростанню та розвитку рослин, одночасно зміцнюючи їхній імунітет.

14-те число - день, що збігається зі зростаючим місяцем у знаку Козерога, сприятливий для посіву рослин з потужною кореневою системою та міцними плодами.

18-те число припадає на фазу зростаючого місяця в знаку Риб, що говорить про те, що цей день підходить для посіву рослин, які добре ростуть у вологих і затінених умовах.

Також 19-те число ідеально підходить для посіву рослин, що швидко ростуть.

Читайте також:

Як обрізати черешню навесні, щоб гілки ломилися від урожаю: секрети досвідчених дачників

Як захистити полуницю від бур'янів: урожаю вистачить і на варення, і на компоти

Як правильно висадити салат на городі, щоб він не гірчив: урожай вас здивує